PORTFOLIO

Michelle & Alex

Kitchen & Living Room concepts

Sutton Court Care Center

The Brief:

I had been asked by Sutton Court Care Centre to create a design scheme for the care home residents living with dementia. The brief was to transform the first floor corridor into a space that created an engaging and comforting environment that would benefit the residents. In collaboration with an interior designer colleague, Alena, we created a design scheme set around nature. We used natural materials to create the artwork and interactive features for the residents to enjoy and stimulate their senses. The scheme was created on the basis of thorough research into dementia symptoms and design environment. The design had really positive effect on the residents. After completion of the successful scheme we were commissioned to redesign the second floor of the care home.

1st Floor

2nd Floor

Barbora & Paul

Ryan & Lia

Loft Conversion

Michelle

Garden Room